Boek: De complexiteit van het fotograferen

op 4 december 2023
in Boeken, Over fotografie

Fotografie lijkt zo simpel – druk op de knop en de foto is klaar – maar het is zo complex. Niet dat het moeilijk is, maar het is zo veelomvattend. Wie denkt dat kennis van de knopjes volstaat merkt snel dat dat onvoldoende is. Wie meent dat een mooi onderwerp ook tot mooie foto’s leidt vergist zich. Wie hoopt dat krachtige beelden vanzelf in de aandacht vallen komt bedrogen uit. Hoe hangt dat allemaal eigenlijk samen?

In dit boek wordt duidelijk dat wie bewust met de fotografie omgaat zich in een taalgebied heeft begeven waar niet de foto, de camera of de bewerking centraal staat, maar de fotograaf zelf met al zijn creatieve keuzes.

Een foto zegt niets als die niet bekeken wordt en dan is die betekenis ook nog afhankelijk van de context waarin de foto figureert. Het begin van een fotografisch traject is altijd een idee en het einde is communicatie. De complexiteit zal na het lezen van dit boek begrijpelijk zijn. Voor iedereen die het maak- en denkproces van fotografie wil begrijpen is dit boek een handleiding voor verdere ontwikkeling.

Jij bent fotograaf, docent, jurylid, curator, recensent, artdirector of mentor en wilt begrijpen hoe het werkt, die fotografie. In heldere hoofdstukken leer je met dit boek de verbanden kennen tussen alles waar een fotograaf mee te maken krijgt als die zijn gedachten wil laten uitmonden in resultaat.

Boek: De complexiteit van het fotograferen. 160 pag. kleur.
Pin It

Reacties zijn gesloten

« »